måndag 21 mars 2011

Fisk är fina fisken

Fransk fiskgryta
Purjolök, Stjälkselleri,potatis, morötter
fänkål, Laxfilé, grädde, vitt vin (Frascati)
Röd Chilli, Chillidsås, senap, fiskfond.

Hacka grönsakerna, bryn i stekpanna,
i grytan, pytsa på en halv flaska vin. Innan
Har du förberett laxen i marinad. Citrusolja
peppar, limepeppar och salt.

Låt grytan puttra i ca 15 minuter tillsätt
då fisken och koka ytterligare 6,5 minuter
red ut med rikligt med grädde.

Serveras med stekta brödkrutonger.
Marinad av citrusolja, peppar, salt, limepeppar
Laxen avskinnas och skärs i bitar
Grönsakerna stekta och nu i grytan med saffran
Klart att serveras, till grytan en flaska Pennier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar